Producten

Recepten


Neemolie emulsie

Los 25 gram natuurlijke zeep op in 0,5 liter warm water. Verdun dit met 4,5 l handwarm water. Verwarm 25 gram Neemolie tot ca 35 °C (niet warmer) totdat het volledig is gesmolten. Voeg dit langzaam onder roeren toe aan de water oplossing en roer goed tot er een homogene licht gele vloeistof is ontstaan. De oplossing is nu klaar voor gebruik. Dit moet wel direct worden gebruikt.

Needzaad extract

Breng 30-50 g gemalen Neemzaad in 1 l water. Laat dit 24 hr staan, af en toe roeren. Verwijder de vaste bestanddelen met een zeef (of nylonkous). De oplossing is nu klaar voor gebruik. Dit moet wel direct worden gebruikt.

Neemblad extract

Voeg 30 g grof gemalen Neemblad toe aan 1 l water. Dek de pot af met een katoenen doek en laat het mengsel 3 dagen staan. Verwijder de vaste delen met een zeef. De oplossing is nu klaar voor gebruik. Dit moet wel direct worden gebruikt.

Bladluis, spint, witte vlieg

Besproeien van de aangetaste planten met Neemolie emulsie of Neem zaad extract. Tijdstip bij voorkeur ‘s morgens vroeg en niet in de volle zon. Indien nodig kan de behandeling na 10-14 dagen herhaald worden.

Motten

Vul een katoenen zakje met de volgende ingrediënten en leg dit in de kledingkast. De geur kan naar eigen voorkeur worden bijgesteld.

50 g Neem bladeren                        of        50 g Neembladeren
20 druppels lavendel olie                        25 g gedroogde Lavendel
10 druppels cederhout olie
10 druppels citronella olie

Slakken

Strooi de gemalen Neemzaden tussen de planten die beschermd moeten worden. Over het algemeen hebben de zaden een vrij langdurige werking. Bij overmatige regenval kunnen de zaden mogelijk wegspoelen. De werking van dit middel is gebaseerd op de geur en is puur ter afschrikking. De slakken zullen zich dan ook door de sterke geur snel uit de voeten maken.

Muggen, vliegen, dazen

Los 2 ml Neem olie op in 100 ml Kokosolie. De geur kan gemaskeerd worden door toevoegen van 10 druppels lavendel olie en 5 druppels rozenolie. Dun aanbrengen op onbedekte delen van de huid houdt de insecten op afstand.Waarschuwing: Neem Holland producten zijn NIET geschikt voor inwendig gebruikDisclaimer: De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en/of producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van Neem gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat de pure olie hetzelfde effect zal hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. Neem Holland producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik. Zoals met elk natuurproduct dat op de huid wordt toegepast, dienen ook Neem producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van deze huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen.